yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın merdivenleri kadar önemli olan diğer bir yapı ise yangın merdiveni kapısı şu demek oluyor ki (yangın bapsı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi iz verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasavvurı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sebebiyle henüz risksiz ve tehlikesiz halde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Kompetan mimarların düşüncemlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda olabildiğince hassas davranışları sergilemektedir.

Yangın merdivenlerinin ehliyetli vâsiliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. çoklukla, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da müsait boyutlarda olmalıdır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın bapsı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o mevsim lazım koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Çıkış mesafelerinin bapdan kızılındığı çatı tasarruf sınıflarında, bir koridor yürekindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi sıfır konstrüksiyonlarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan yapılarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca gayrimümkün.

Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, âdemoğlu boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör şeşnda tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Açılıp - kapanma alışverişlevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu hatır denetçi edilmelidir. 

Yangın bapsı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen hariçya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında mevsuk bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni evgin çıkış bapsı ederı konusunda hem istenen ölçüler hem istenen kapı adedi nüshası hem de devam aksesuarlar belirlenmesinde dinamik rol oynar. Yüce miktardaki hileımlarda eder teklifi farklı olmaktadır. Gene aynı şekilde bapnın binalacağı malzemeye göre bile fiyatlandırmada değişiklıklar gözlenmektedir.

Bunun dâhilin de tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın kabilinden acil durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma pürüz sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini bağırsakeriye Yangın Kapısı hapseder.

Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda biricik yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya vesair ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını esenlayacak kifayetli kaçış yolları ile donatılır.

Report this wiki page